miercuri, 21 august 2013

Noua

Cititul si desenatul sunt probabil pe primul loc. Chiar ma bucur ca e interesata de citit si efectiv devoreaza carte dupa carte.
De sport e interesata mai putin; ii e frica de durere si de aici are o aversiune pentru activitatile posibil cauzatoare de accidente. Insa inotul si schiul (greu de crezut) chiar o pasioneaza. Si-a dat drumul si pe bicicleta. Desi stie de la 7 ani sa mearga fara roti ajutatoare, abia de anul acesta sta relaxata pe scaun... stilul sa pedaleze si sa se vada ca-i place, ca se poate gandi si la altceva, ca simte vantul prin par.
 Chiar si aici, pe tobogan, in timp ce Teo se distra de zor, ea punea mainile pe margini sa nu alunece chiar asa tare :)


E perfectionista; inclusiv noi trebuie sa fim atenti ce spunem, sa fie exact si sa nu fie abateri de la plan. Comenteaza rapid daca nu se intampla cum am prevazut. E mai maleabila totusi la schimbari. E intelegatoare; chiar daca trebuie sa renunte la ceva si e trista, o face.


Nu pot spune ca e cocheta; e prea putin interesata de haine, de moda, atunci cand e vorba de ea. Are simt artistic si pareri pertinente cand totusi e vorba sa judece o tinuta.

E finuta, intelegatoare, timida cand e cu adultii sau cand intalneste oameni noi. Asteapta incurajari. Se schimba cand e in mediul ei si in compania copiilor si devine genul de conducator.
E genul matinal; seara moarta de oboseala; dimineata proaspata si cu chef de actiune. 
Are un prieten de nadejde in sora ei si e constienta de asta; de multe ori se bazeaza pe ea la inchegat prietenii, la inceput de discutii cu necunoscuti. Teo e one-man-show , iar ea e comentatorul si cel mai infocat suporter :)

E Diana, la 9 ani.
LA MULTI ANI!!!